dilluns, 4 de maig de 2009

Parlem de la Cooperativa?

No sé quants anys fa que es fa fer el local on ara està el cafè Nou i el consultori mèdic; 20, 25...? El cas és que durant l’anterior legislatura, sent alcalde de Paüls lo Tomàs de l’Escubedo (avui president de la cooperativa), es va revisar el contracte de lloguer del local entre el mateix Ajuntament i la Cooperativa. El contracte instaurava un import mensual de 200 euros, dalt o baix.

Fa dos anys que Convergència i Unió va guanyar les eleccions municipals i, a dia d’avui, la Cooperativa no ha pagat ni un cèntim d’euro de lloguer i dubto que ho fes quan manaven els Socialistes, ja que (per a qui no ho sàpiga) durant les legislatures socialistes era molt difícil distingir entre Ajuntament i Cooperativa, on començava una cosa i on s’acabava l’altra. Tot i què a la Cooperativa hi ha gent de colors polítics diversos, parlar de Cooperativa era parlar d’Ajuntament i a la inversa.

Els números es fan ràpid, només comptant els últims 24 mesos, a 200 euros mensuals fan un total de 4.800 euros, són pocs diners, però que no anirien gens malament a la crítica situació econòmica en que van deixar les arques municipals els Socialistes. Des de l’Ajuntament em consta que s’ha parlat en més d’una ocasió per mirar de resoldre el tema i buscar una solució viable per a tothom. No pot ser que una entitat privada, (tot i que tingui molts socis, no n’és tot el poble) amb ànim de lucre com és la Cooperativa, pugui gaudir d’un local públic, construït amb els diners de tots els Paülsencs, sense pagar ni un cèntim de lloguer. La resposta sempre és la mateixa, cap solució, cap proposta, cap petició: “no tenim diners; tanqueu el cafè”.

Em venen al cap un munt de preguntes, preguntes que deixo en l’aire per a que tothom qui vulgui hi trobi resposta:

· Perquè ells mateixos es posen un lloguer que sabien que no pagarien, si estaven governant i tenien la paella pel mànec?

· Perquè quan l’Ajuntament els demana de buscar una sortida negociada a la situació, l’única resposta per part d’ells és que els tanquin el cafè?

· No serà que el que volen precisament és que l’Ajuntament els tanqui el cafè i així fer veure als socis que les seves prediccions, dites i repetides en més d’un discurs electoral, de que un Ajuntament Convergent enfonsaria la Cooperativa eren certes?

· A l’Ajuntament, i durant el mandat dels Socialistes, no consta cap ingrés en concepte de lloguer del local del cafè Nou; Perquè ningú no en deia res, després d’haver signat un contracte que havia de regularitzar la situació?

· Algun soci s’ha demanat mai si surten de la caixa de la Cooperativa aquests diners que no entren a la caixa de l’Ajuntament? (per que si fos així..., jo de diners volant pel cel no n’he vist mai!!!)

· S’hauria de tancar el cafè Nou si la Cooperativa continua sense pagar el lloguer?

Per que...

A qui no li agradaria tenir un local de més de cent metres quadrats, sense pagar ni un euro de lloguer i al mig del Poble?