dimecres, 31 de desembre del 2008

Temes del Poble

Em vaig fer el propòsit de no parlar de temes directament relacionats amb el nostre poble perquè el primer que diria molta gent, per raons òbvies, és que no sóc prou o gens objectiu. El títol d’aquest escrit fa pensar que he canviat d’opinió però no és així, no he canviat d’opinió, ho faig circumstancialment perquè al butlletí del PSC de Paüls ha aparegut una falsedat, disfressada de notícia, que m’afecta personalment i familiarment i que no em vull estar de contestar.
Aquesta suposada notícia diu que l’Ajuntament utilitza els treballadors per canalitzar aigua cap a finques privades, i al costat posa una fotografia del bancal de la canal del Balica. El que ha fet l’ajuntament amb aquesta actuació, i el que haurà de fer en moltes altres coses, és arreglar el que, amb un aire caciquista i dictatorial, va fer malament l’anterior ajuntament. Tothom a Paüls, ho vulgui reconèixer o no, sap que al bancal de la canal hi arribava l’aigua per damunt del marge del Pipo des del dia que es va canalitzar l’aigua de Sant Roc i sempre s’han pagat tots els drets i rebuts de la sèquia, per si algú ho dubta, encara avui li puc ensenyar, que el meu sogre en aquest aspecte era una persona molt curosa i endreçada (ho dic per aquella gent que també va voler escampar aquesta mentida).
Sabeu que és aprofitar-se de l’Ajuntament? Sabeu que és utilitzar fons públics amb interessos privats? Jo si, és gastar-se una porrada de diners (més de 150.000 €) aprofitant que ets l’alcalde del poble, dir que te’ls gastes en fer l’ampliació del camí de Sant Roc quan realment el que fas és eixamplar desmesuradament els tres punts (revolta del Retoro, bancal del Valent i del Serafí i revolta del Menicaco) on els camions que van a la teva granja tenen problemes per a passar, sense importar-te un rave l’impacte visual i el cost d’uns enormes murs de formigó o si la carretera hi ha llocs que fa tres metres d’amplada i a altres en fa sis o set.
Als de cal Balica se’ls va matxacar amb tot el tema de la canal i van explicar les coses com van voler amb l’únic objectiu de fer mal políticament a l’actual alcaldessa del poble. A ningú semblava importar-li que un bancal que sempre havia tingut aigua de reg, ara no en tingués o que el meu cunyat es trobés una màquina treballant al seu sense que ningú s’hagués limitat ni a comunicar-li verbalment. Fins i tot, vam haver de recórrer al Síndic de Greuges de Catalunya i, encara avui estaríem embolicats amb judicis i històries si no fos perquè aquesta gent va perdre les eleccions. I encara gosen dir que ens aprofitem del treball dels empleats de l’Ajuntament? Poques vergonyes!!!